5 juni is aannemer Hofmeijer uit Voorst met een bodemonderzoek (met behulp van een mobiele kraan) gestart en vinden hoogtemetingen van het terrein plaats.

In de week van 9 juni wordt er een quick scan uitgevoerd voor de Flora en Fauna. Vervolgens wordt er een (digitaal) 3D model gemaakt van de nieuwe terreinindeling. In dit model wordt aangegeven welk type zand/grond naar welke plek wordt vervoerd. Ook wordt de grondbalans sluitend gemaakt, om te voorkomen dat er grond overblijft of moet worden aangevoerd.

Op maandag 15 juni is er ’s morgens een startwerkvergadering waarna het werk wordt opgestart. Uiteraard worden er voorlopig nog geen bomen omgezaagd!
Vanaf 15 juni wordt ook direct begonnen met aanleg van de toegangsweg vanaf De Waarden naar de tijdelijke woningen op Helbergen Zuid.
De stenen die hiervoor worden gebruikt zijn onlangs aangevoerd vanaf de binnenstad (Marspoortstraat) en liggen nu klaar op de parkeerplaats.

Kinderen bouwen zelf al iets moois van de oude bakstenen. Uit veiligheidsoogpunt zal de gemeente Zutphen vanaf morgen bouwheken om de stapel bakstenen laten plaatsen.
Kinderen bouwen zelf al iets moois van de oude bakstenen. Uit veiligheidsoogpunt zal de gemeente Zutphen 10 juni bouwhekken om de stapel bakstenen laten plaatsen.