Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners van park Helbergen is afgelopen vrijdag symbolisch het eerste broodje gelegd van de woning van Jasper en Lobke Allersma uit Enschede het jonge stel heeft bewust voor een huis in Zutphen gekozen omdat ze hier midden in de stad op een grote kavel hun droomhuis kunnen bouwen.  Samen met wethouder Coby Pennings legden ze een aantal isolatie broden onder hun toekomstige begane grond.

Wethouder Coby Pennings gaf aan verheugd te zijn met de snelle verkoop van de 21 kavels van dit prestigieuze project. Ten Hag makelaars bevestigde dat de laatste 4 kavels inmiddels ook in optie zijn vergeven en dat betekent dat in een jaar tijd invulling is gegeven aan dit bouwrijpe terrein. Er is duidelijk behoefte aan ruime huizen en kavels waarop je je eigen ideeën kunt vormgeven. Over een jaar zal dit gebied er heel anders uitzien en gevuld zijn met prachtige, moderne en veelal energiezuinig nieuwbouwwoningen. Echt een aanwinst voor de stad Zutphen.

De middag was ook georganiseerd om de toekomstige bewoners alvast persoonlijk kennis met elkaar te laten maken en onder het motto een goede buur is beter dan een verre vriend werd volop kennisgemaakt en ervaringen uitgewisseld. Het bouwen van een nieuw huis is altijd spannend en bijzonder en tips en ideeën uitwisselen met toekomstige buren smeedt alvast een band. 

14